osteopathie

Wat is eigenlijk osteopathie?

Osteopathie

Osteopathie is een behandelmethode afkomstig uit Amerika. Osteopathie gaat er van uit dat klachten worden veroorzaakt door bewegingsverlies van één of meerdere weefsels in het lichaam.
Deze weefsels zijn:
  • gewrichten, spieren, pezen/banden en botten
  • organen, zenuwen,klieren, bloed- en lymfestelsel
  • schedelstructuren
Al deze onderdelen zijn met elkaar verbonden en zullen elkaar dus in positieve of negatieve zin beïnvloeden. Een verlies aan beweeglijkheid (bv. door een val, operatie, infectie of een geboorte trauma), veroorzaakt een verminderde doorbloeding van de weefsels, met alle gevolgen die daar bij horen. Daarnaast gaat het lichaam ergens anders dit bewegingsverlies compenseren, wat overbelasting kan veroorzaken. Op die manier krijg je probleem op probleem en kun je in een vicieuze cirkel terecht komen. Na een uitgebreid onderzoek kan de osteopaat met zijn handen de beweeglijkheid van bijna elke struktuur in het lichaam testen en ook weer losmaken. Kenmerkend voor een osteopathische benadering is daarom een goed opgebouwde redenering aan de hand van een uitgebreide kennis van o.a. de menselijke fysiologie en anatomie.
Steeds meer artsen en specialisten gaan verwijzen naar een osteopaat. De reden hiervoor is dat de osteopaat door een gedegen opleiding in staat is een goed onderzoek te verrichten en zich bezighoudt met het bestrijden van de oorzaak van de klacht. De osteopaat eist een directe reactie van het lichaam na een behandeling. Wanneer het lichaam na een viertal behandelingen niet heeft gereageerd zal de osteopaat in veel gevallen voorstellen de behandeling te staken.
Bij de behandeling van bepaalde chronische aandoeningen moet soms vaker worden behandeld voordat een positieve reactie kan optreden.



Op de Osteopathie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de website van het NRO en op deze link ..https://www.ser.nl/-/media/ser/downloads/algemene-voorwaarden/osteopathie.pdf

Copyright Release | Website: Van Dongen Design | Inloggen