Osteopathie voor volwassenen

Ik wil nog lang - klachtenvrij - bewegen

Rugklachten en uitstraling in arm/been

Rugklachten en uitstraling in arm/been Rug- en nekklachten (met of zonder uitstraling) zijn "bekenden" bij de osteopaat.

Rugklachten, met of zonder uitstraling in het been, kunnen komen vanuit de rug zelf (blokkade) maar vaak zijn ze het gevolg van een bewegingsbelemmering van de omliggende structuren: Direct aan de rug verbonden zijn het bekken die via de benen worden beïnvloed door de voeten. Een (sport)trauma in het verleden, bv. een verstuikte enkel, geeft mogelijk een bewegingsverandering in het bekken welke op haar beurt weer de rug anders doet belasten. Verder liggen aan de voorzijde van de rug de buikorganen, die deels zijn opgehangen aan de wervelkolom en deels rusten op spieren die aan de wervels hechten. Een irritatie of bewegingsbelemmering van die organen (door operatie of infectie) kan de wervels anders laten bewegen, met alle gevolgen van dien. De ribben hechten direct aan de wervels en zijn aan de onderzijde verbonden met het middenrif. Elke overprikkeling, via omliggende organen, of mobiliteitsbelemmering kan een negatieve invloed hebben op de wervelkolom.

Nekklachten, met of zonder uitstraling in de armen, hebben een vergelijkbare oorsprong. Het hart en de longen zijn via de (long)vliezen opgehangen aan de nekwervels. Een belemmering daar (b.v. bronchitis) geeft daardoor een bewegingsbelemmering aan de nekwervels. Ook de armen zijn via de schoudergordel opgehangen aan de nekwervels. Een probleem in het functioneren van de armen kan zijn weerslag hebben in de nek. Er zijn zelfs zenuwen die, van de organen in de buik naar de nekwervels lopen, bij overprikkeling een irritatie t.h.v. de nek kunnen geven. Dit zijn een paar mogelijkheden, waar een osteopaat naar op zoek gaat en vrij kan maken. Hierdoor kan een osteopaat een vervelende en chronische klacht verlichting geven.
Op de Osteopathie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de website van het NRO en op deze link ..https://www.ser.nl/-/media/ser/downloads/algemene-voorwaarden/osteopathie.pdf

Copyright Release | Website: Van Dongen Design | Inloggen